درمان اعتیاد به شیشه

درمان اعتیاد به شیشه
وقتی از اعتیاد به شیشه و عوارض مصرف آن صحبت می‌شود، معمولاً فردی با دندان‌های خراب و عفونت پوستی به ذهن می‌آید. اما این علائم در ابتدای مصرف شیشه ظاهر نمی شود و نیاز به گذشت زمان بیشتری دارد. افراد معتاد به شیشه خصوصیاتی مثل اضطراب، علائم پوستی مانند زخم ها و چروک های عمیق و خرابی دهان و دندان را دارند. ماده مخدر شیشه می‌تواند همه اعضای بدن فرد را درگیر کند. عوارض مصرف شیشه هم در درازمدت و هم در کوتاه مدت روی سلامت جسم و روان فرد اثر می‌گذارد.

اعتیاد به مواد مخدر صنعتی

سوء مصرف مواد مخدر این روزها به یکی از بحران‌های اساسی برای خانواده‌ها تبدیل شده است. متأسفانه اکثر خانواده ها اطلاعات کمی در مورد انواع مواد مخدر، علائم و عوارض مصرف آن ها دارند. با ورود انواع مواد مخدر صنعتی به بازار و دسترسی آن به آن ها و قیمت های پایین، مصرف آن ها شیوع بیشتری پیدا کرده است. یکی از این مواد مخدر صنعتی، شیشه یا آیس است.

سوء مصرف شیشه

شیشه نام متداول مت آمفتامین است. شیشه یک ماده محرک صناعی ساخت دست بشر است که در دوران جنگ دوم جهانی، از آن برای بیدار نگه داشتن سربازان استفاده می‌شد. به تدریج مصرف آن رواج یافت و برخی از آن برای کاهش وزن و درمان بیماری هایی از قبیل افسردگی، اختلال بیش فعالی و کم توجهی استفاده می‌کردند. امروزه در برخی از کشورها مصرف این داروها ممنوع شده است.

درمان اعتیاد به شیشه

شیوع مصرف شیشه

مصرف شیشه در کشور ما از اوایل دهه ۸۰ شروع شده است و طی سال‌هایی که از ورود آن به کشور می‌گذرد، امکان تولید آن در آشپزخانه ‌های کوچک هم فراهم شده و در نتیجه قیمت آن کاهش یافته است. در چنین شرایطی امکان تأمین شیشه، آن هم با قیمت پایین، فراهم شده و افراد بیشتری را درگیر خود کرده است. توجه به این نکته ضروری به ‌نظر می‌رسد که مصرف حتی یک بار شیشه می‌تواند با تخریب‌های جدی و اعتیاد شدید همراه باشد.

درمان اعتیاد به شیشه

در حال حاضر شایع ترین ماده محرک مورد مصرف شیشه می باشد. در طی سال ها، مطالعات زیادی برای شناخت بهترین دارو در درمان اعتیاد به شیشه انجام شده است و از آن جا که اعتیاد روانی در مصرف شیشه بسیار شدید است بهترین درمان برای اعتیاد به شیشه درمان های ترکیبی می باشد. هیچ دارویی به تنهایی در درمان اعتیاد به شیشه مؤثر نیست. روش های درمانی برای هر بیمار متناسب با شرایط او طراحی می شود.     

نحوه روان درمانی در ترک شیشه

روانشناس با مد نظر قرار دادن ماهیت فیزیولوژیکی و روانی اعتیاد به شیشه و همچنین مطالعه رفتارهای خانواده، روش قابل قبولی در نحوه وارد کردن بیمار به روند درمان و ترک شیشه ارائه می نماید که نتایج مثبتی هم در پی دارد. بنابراین خانواده‌هایی که از تلاش برای قطع مصرف شیشه، خسته و نا امید شده اند می‌توانند با مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی دی، روش‌های لازم را آموزش دیده و بیمار را وارد درمان اعتیاد به شیشه نمایند. بخش عمده درمان اعتیاد به شیشه، تکنیک‌ها و مهارت‌هایی است که روان درمانگر به بیمار آموزش می‌دهد تا بتواند رفتارهای اعتیادی و سبک زندگی اعتیادی خود را تغییر دهد و زندگی بدون مصرف مواد مخدر تجربه نماید. 

نقش خانواده ها در ترک شیشه

در کنار آموزش مهارت‌ها، روان درمانگر مشکلات، ویژگی‌های شخصیتی یا تجارب دردناک بیمار را که باعث شروع و تداوم اعتیاد به مواد مخدر شده‌اند شناسایی و در فرآیند درمان اصلاح می‌کند تا احتمال عود و برگشت به مصرف مواد مخدر را در برخورد با چالش‌های زندگی به حداقل برساند. لازم به ذکر است که خانواده ها نقش بسیار زیادی در پیشگیری از عود های مکرر اعتیاد به مواد مخدر دارند. بنابراین یک بخش دیگر درمان اعتیاد، به آموزش اعضای خانواده اصلی بیمار اختصاص دارد تا اعضای خانواده نحوه رفتار درست با بیمار را در فرآیند درمان یاد بگیرند و در برخورد با چالش های تغییر سبک زندگی، بیمار را همراهی کنند.