ترک اعتیاد

ترک اعتیاد
ترک اعتیاد عبارت است از مجموعه فعالیت های درمانی یا پزشکی که برای رهایی فرد معتاد به مواد مخدر مانند تریاک، هروئین، حشیش،الکل، شیشه و سایر مواد انجام می شود. روش درمان و نوع دارو بنابر سوابق و وضعیت بیمار متفاوت است و می بایست توسط پزشک متخصص مشخص شود.
اعتیاد باید هم از لحاظ جسمانی و هم روانی درمان شود و در صورتیکه درمان بصورت موازی انجام نشود احتمال بازگشت و عود بیماری بالاست.
افراد زیادی هستند که به دفعات اقدام به ترک اعتیاد کرده اند و دوباره بعد از مدت کوتاهی گرفتار این بیماری شده اند.
برای ترک اصولی و درمان قطعی می بایست روند درمان و ترک اعتیاد تحت مراقبت پزشک متخصص روانپزشکی و تیم مشاوره و روانشناسی انجام شود.

اعتیاد چیست؟

اعتیاد یعنی عادت کردن، خوگرفتن و وابستگی جسمی یا روانی به یک ماده یا انجام یک کار. بر اساس این تعریف خیلی از کارهایی که افراد بصورت روزانه انجام می دهند نوعی اعتیاد است مانند اعتیاد به شبکه های اجتماعی، بازی های رایانه ای و ...

هرگونه اعتیاد اعم از اعتیاد به مواد مخدر، اینترنت، کار و... به نحوی فرد را درگیر کرده و قدرت اراده فرد را به چالش می کشد و فرد را وادار به مصرف مواد یا انجام آن کار می کند.

اعتیاد یک بیماری قابل درمان است !

اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر یک نوع بیماری است که عوارض جسمی و روحی مختلفی را برای فرد مصرف کننده بوجود می آورد. اعتیاد به انواع مواد در جوامع امروزی یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که فرد و جامعه را از جنبه های مختلف به خود درگیر کرده و به ورطه نابودی می کشاند.

متاسفانه بیماری اعتیاد به قشر خاصی از جامعه مربوط نیست و افراد مختلف را با فرنگ های متفاوت، سطوح علمی متفاوت و وضعیت اقتصادی متفاوت به خود درگیر می کند. بیماری اعتیاد یکی از چالش های جوامع امروزی به حساب می آید که باعث تخریب هنجارها و ارزش های مختلف بشر در سطوح مختلف شده است.

مواد مخدر

مواد مخدر مختلف جنبه های مختلفی را درگیر کرده و نسبت به نوع ماده عوارض مختص به خود را دارند. مصرف برخی از مواد مخدر وابستگی های فیزیکی و جسمی با خود به همراه دارند، برخی دیگر وابستگی روانی دارند و برخی هم وابستگی فیزیکی و هم وابستگی روانی دارند.

متاسفانه مصرف برخی از مواد مخدر مانند ماری جوانا در بین جوانان رو به افزایش است و به دلیل اینکه فرد تصور می کند که مصرف این مواد باعث اعتیاد نمی شود. ممکن است وابستگی های جسمی مصرف ماری جوانا کم باشد ولی وابستگی روانی شدید ایجاد می کند و فرد برای مصرف دوباره این ماده مخدر وسوسه می شود.

مواد مخدر

مواد مخدر شامل موادی می شود که پس از مصرف آن بر روی عملکرد فرد تاثیر بگذارد. در قدیم مواد مخدر محدود به مواد مخدر سنتی بودند ولی با پیشرفت علم، و پیدایش مواد مخدر صنعتی نوع جدیدی از مواد مخدر به بازار عرضه شد.

برخی از رایج ترین مواد مخدر عبارتند از: تریاک، هروئین، شیشه، حشیش، مورفین، متادون و ...

ترک اعتیاد

درمان اعتیاد یا ترک اعتیاد در فرهنگ عامیانه به بازگشت به شرایط سالم و طبیعی جسمانی و روانی فرد به قبل از بیماری اعتیاد گفته می شود. هدف از درمان اعتیاد ممکن است ترک کامل ماده مخدر، کاهش میزان مصرف یا دفعات مصرف و یا محدود کردن مصرف به زمان ها و موقعیت های خاص باشد.

انتخاب روش مناسب برای ترک اعتیاد

متاسفانه در بعضی موارد برای ترک اعتیاد از روش های نادرستی مانند بستن فرد معتاد، تنبیه فیزیکی، زندانی کردن و ... استفاده می شود. حتی بنا به برخی گزارشها در برخی از کمپهای ترک اعتیاد از این روش ها استفاده می شود. استفاده از این روش ها نه تنها کمکی به درمان اعتیاد نمی کند، بلکه ممکن است باعث بوجود آمدن مشکلات دیگری در فرد معتاد شود. در این موارد فرد معتاد در اولین فرصتی که به مواد دسترسی پیدا کند اقدام به مصرف دوباره می کند.

خدمات ترک اعتیاد کلینیک دی

با توجه به اینکه اعتیاد یک بیماری است می بایست برای درمان این بیماری از روش های علمی و تخصصی بهره برد. کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی با بیش از 20 سال تجربه موفق در زمینه ی درمان اعتیاد به انواع مواد به سرپرستی دکتر شهرام حسام بختیاری آماده ارایه خدمات درمان اعتیاد به بیماران گرامی می باشد.

در کلینیک دی هدف از ترک اعتیاد درمان ریشه ای و تخصصی اعتیاد است و برای رسیدن به این هدف انواع روش های تشخیصی، مشاوره ای، درمان های دارویی و غیر دارویی، سم زدایی مواد، روان درمانی انفرادی و گروهی و ... اجرا می شود. تفاوت درمان اعتیاد در کلینیک دی با سایر مراکز درمان اعتیاد در این است که ما از داروهای مخدردار مانند متادون، بوپرنورفین، ترامادول و ... در درمان اعتیاد استفاده نمی کنیم، زیرا اینگونه مواد خود باعث اعتیاد و وابستگی می شوند و در برخی موارد برای ترک این داروها زمان و انرژی بیشتری نسبت به ماده مخدر مورد مصرف مورد نیاز است.

اتاق های کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی

باید توجه داشت که هیچ درمان مشخصی برای همه ی افراد وجود ندارد. افراد مختلف نیازهای مختلفی دارند و برای رسیدن به هدف و درمان قطعی اعتیاد می بایست روشی متناسب با موقعیت و شرایط فرد برنامه ریزی شود.

در کلینیک دی سعی بر این است که با توجه به نوع ماده مخدر، مدت مصرف، میزان مصرف و شرایط فیزیکی و روانی هر فرد الگوی درمانی بخصوصی طراحی و اجرا شود و در طول درمان عوامل روانی که باعث شکل گیری بیماری اعتیاد در فرد شده اند شناسایی و روش های مناسب برای درمان این اختلالات و بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد.

تیم تخصصی کلینیک دی شامل متخصص روانپزشکی، روانشناس، کادر پرستاری، مشاورین، کادر خدماتی و ... بصورت شبانه روزی اقدامات لازم برای تشخیص و درمان ریشه ای بیماری اعتیاد را انجام داده و با برگزاری جلسات مشاوره و روان درمانی، پیگیری های لازم جهت پیشگیری از عود بیماری را انجام می دهند.

زمانی که فرد با بیماری اعتیاد دست و پنجه نرم می کند، ممکن است رهایی از دام اعتیاد را غیرممکن بداند. برخی افراد ممکن است مدت زیادی درگیر این بیماری باشند یا چندین بار برای ترک اعتیاد اقدام کرده باشند و شکست خورده باشند. ولی پیام ما این است که مهم نیست چقدر در این بیماری غرق شده اید، رهایی از اعتیاد هیچ وقت غیرممکن نیست. با ریشه یابی دقیق و علمی اعتیاد، انتخاب برنامه مناسب جهت ترک، حمایت اطرافیان و جلسات مشاوره و روان درمانی قطعاً می توانید موانع را از سر راه بردارید و بر این بیماری غلبه کنید.

جهت مشاوره رایگان با شماره ٧٥۳٥٤-۰۲۱ تماس بگیرید