عوارض ناشی از نرسیدن نیکوتین به بدن

علائم ترک نیکوتین معمولاً در عرض نیم ساعت بعد از آخرین مصرف شروع شده و حدود دو تا سه روز به اوج خود می رسد. هوس های شما توسط گیرنده های نیکوتین در مغز ایجاد می شود. این گیرنده ها در پاسخ به مصرف قبلی نیکوتین شما افزایش می یابند. گیرنده ها باعث می شوند که شما بخواهید به سیگار کشیدن ادامه دهید. نادیده گرفتن این گیرنده ها منجر به علائم ترک نیکوتین می شود. با این حال، همان طور که آن ها را نادیده می گیرید، آن ها شروع به ناپدید شدن می کنند.

بعد از ترک سیگار، شما باید عوارض ناشی از نرسیدن نیکوتین به بدن را انتظار داشته باشید. سیگاری ها سعی می کنند سیگار را ترک کنند و کمبود نیکوتین منجر به بروز علائم ترک اعتیاد می شود. علائم ترک، هم جسمی و هم روحی است. از نظر جسمی بدن به کمبود نیکوتین واکنش نشان می دهد. از نظر روانی آدم سیگاری مجبور به کنار گذاشتن عادت سیگار کشیدن است که موجب تغییرات اساسی در شیوه زندگی است. برای ترک موفق سیگار باید به هر دو جنبة جسمی و روانی توجه داشت. 

علائم ترک نیکوتین

در کسانی که برای مدت چند هفته یا بیشتر به طور مرتب سیگار کشیده اند و ناگهان مصرف آن را قطع کرده یا میزان مصرف را تا حد زیادی کاهش داده اند، علائم ترک ظاهر می شود. علائم معمولاً طی چند ساعت از آخرین مصرف سیگار شروع می شوند و طی دو تا سه روز وقتی که میزان نیکوتین و فرآورده های جانبی آن در بدن کم می شود، به حداکثر می رسد. علائم ترک نیکوتین از چند روز تا چندین هفته باقی می ماند و با گذشت زمان و عدم مصرف سیگار بهتر می شود.

نکاتی که برای ترک سیگار باید بدانید

از محدودیت ها و اثرات جانبی محتمل برنامه خود، آگاهی پیدا کرده و برای آن ها کسب آمادگی کنید. اثر این عوارض در افراد مختلف متفاوت است و اگر چه این آثار نامطلوبند، اما گذرا هستند. 

اگر این عوارض ادامه پیدا کرد و به مرور بدتر شد، این احتمال که یک نوع بیماری زیر پوشش سیگار کشیدن شما مخفی مانده باشد نیز وجود دارد، پس باید با پزشک خود در این باره مشورت کنید.  

شما می توانید علائم ترک سیگار را مدیریت کنید.

ترک نیکوتین چیست

ماده مخدر نیکوتین که معمولاً با تنباکو همراه است، چیزی است که سیگار کشیدن را اعتیاد آور می کند و می تواند طیف گسترده ای از اثرات را بر روی مغز داشته باشد.

اثرات ترک نیکوتین بر مغز

تقویت خلق و خو کاهش افسردگی کاهش تحریک پذیری تقویت تمرکز و حافظه کوتاه مدت ایجاد حس خوب بودن کاهش اشتها نیکوتین می تواند مانند سایر مواد مخدر از جمله الکل، کوکائین و مورفین اعتیادآور باشد. علاوه بر نیکوتین، تنباکو حاوی حدود هفتاد ماده سرطان زا است. این مواد شیمیایی می تواند منجر به ایجاد بیماری های مرتبط با سیگار مانند سرطان ریه، بیماری قلبی و سکته شود.    

در تلاش برای جلوگیری از این بیماری ها، میلیون ها نفر از سیگاری ها سالانه سعی در ترک دخانیات دارند. ترک نیکوتین ترک سیگار را دشوارتر می کند. برای یادگیری نحوه مدیریت علائمی که پس از قطع مصرف نیکوتین تکنیک هایی وجود دارد که باید از آن ها استفاده نمایید.    

عوارض ناشی از نرسیدن نیکوتین به بدن

طلبیدن سیگار

-به خاطر داشته باشید که این درخواست زودگذر است و بعد از چند دقیقه از بین می رود.

-چند نفس عمیق بکشید.     

-دست هایتان را مشغول کاری کنید.

-چیزی به دهن خود بگذارید مانند نی نوشیدنی تمیز یا آدامس.   

-کمک بطلبید مثلأ به دوستتان زنگ بزنید.     

-به محیطی که سیگار کشیدن آزاد نیست بروید.     

-فعالیت بدنی خود را افزایش بدهید مثل دویدن، راه پیمایی و رقص.

-رژیم غذائی سالم و منظمی را دنبال کنید.

-با غذاهای کم کالری مانند سبزیجات، میوه و پاپ کورن ته بندی کنید.   

-سر وقت و به طور منظم غذا بخورید.