مواد مخدر مصنوعی چیست

مواد مخدر مصنوعی چیست
یک مطالعه نشان داد که کانابینوئیدهای مصنوعی دومین ماده مخدر غیرقانونی مورد استفاده است که اولین آن ماری جوانا می باشد. در حالی که ممکن است به نظر برسد که کانابینوئیدهای مصنوعی مانند تتراهیدروکانابینول، ماده فعال ماری جوانا، بر بدن تأثیر می گذارد، اما این طور نیست. اثرات کانابینوئیدهای مصنوعی بر بدن انسان می تواند خطرناک و غیرقابل پیش بینی باشد. استفاده از کانابینوئیدهای مصنوعی می تواند اثرات مضری بر سلامتی داشته باشد.

داروهای مصنوعی چیست

داروهای مصنوعی داروهای شیمیایی هستند که در آزمایشگاه ها ساخته می شوند. در حالی که برخی از آن ها به دلایل دارویی تولید می شوند، بسیاری از آن ها کاربرد دارویی ندارند و فقط به دلیل اثرات روانگردان از آن ها استفاده می شود.

بسیاری از داروهای مصنوعی احساسی را که هنگام استفاده از داروهای غیرقانونی مانند کوکائین یا ماری جوانا به شما دست می دهد شبیه سازی می کنند.

داروهای مصنوعی می توانند بسیار قوی باشند و اغلب حاوی مواد شیمیایی ناشناخته ای هستند که می توانند برای شما خطرناک باشند، حتی اگر به عنوان قانونی و ایمن به بازار عرضه شوند. آن ها می توانند باعث ایجاد احساس سرخوشی در شما شوند، به همین دلیل است که اغلب مورد سوء استفاده قرار می گیرند.

تاریخچه داروهای مصنوعی 

داروهای مصنوعی برای تقلید از اثرات داروهای غیرقانونی ساخته می شوند. بر خلاف برخی از مواد مخدر غیرقانونی، مانند ماری جوانا، آن ها کاملاً در آزمایشگاه تولید می شوند. تولیدکنندگان این کار را انجام می دهند تا از طبقه بندی داروها به عنوان غیرقانونی جلوگیری کنند و سازندگان را قادر به فروش قانونی دارو کنند. با این حال، آن ها همان اثرات مخرب و گاهی اوقات، حتی بدتر از داروهایی که تقلید می کنند دارند.

تغییر آرایش شیمیایی مواد مخدر

در حالی که برخی از این داروها غیرقانونی شده اند، برای مجریان قانون سخت است که از آن ها استفاده کنند. سازندگان مواد مخدر مصنوعی به تغییر آرایش شیمیایی خود ادامه می دهند تا توسط مجریان قانون تحت فشار قرار نگیرند. آن چه نتیجه می دهد داروهای بسیار ناپایدار و بالقوه خطرناک است.

برخی از این داروها نیز ممکن است تحت کاربردهای دیگر برای جلوگیری از غیرقانونی بودن به بازار عرضه شوند. به عنوان مثال، نمک های حمام به طور خاص برچسب «نا مناسب برای مصرف انسان» دارند. با این حال، این مانع از استفاده و سوء استفاده از آن نمی شود.

مواد مخدر مصنوعی چیست

ترکیب شیمیایی داروهای مصنوعی

ترکیب شیمیایی بیشتر داروهای مصنوعی حتی قابل شناسایی نیست. این امر همچنین شناسایی آن ها را برای برخی از آزمایشات دارویی دشوار می کند. سازمان مبارزه با مواد مخدر تا کنون تنها توانسته تعدادی از این داروها را غیرقانونی شناسایی و اعلام کند. هنگامی که یک داروی مصنوعی علامت گذاری می شود و غیرقانونی می شود، تولید کنندگان ترکیب شیمیایی را کمی تغییر می دهند تا این امر را دور بزنند.   

در سال 2012، قانون پیشگیری از سوء مصرف مواد مصنوعی تصویب شد و لیست بلند بالایی از مواد مخدر مصنوعی اعتیادآور، بالقوه خطرناک و غیرقانونی اعلام شد.

انواع داروهای مصنوعی 

دو دسته عمده از داروهای مصنوعی وجود دارد. محرک های مصنوعی که شامل داروهایی مانند نمک حمام، مواد افیونی مصنوعی و اکستازی می شود. همچنین کانابینوئیدهای مصنوعی نیز وجود دارند که برای تقلید از اثرات روانگردان تتراهیدروکانابینول، ماده فعال ماری جوانا، طراحی شده اند.

کانابینوئیدهای مصنوعی 

رایج ترین نام برای کانابینوئیدهای مصنوعی «ادویه» است. کانابینوئیدها معمولاً با اسپری کردن مواد شیمیایی روی گیاهان خشک ایجاد می‌شوند که می‌توانند دود یا بلعیده شوند. همچنین می‌توان آن‌ها را به شکل مایع برای بخار کردن یا اضافه کردن به چای و غذای مصرفی درآورد. 

قبل از ورود به بازار اصلی، کانابینوئیدها در ابتدا برای مطالعه اثرات آن ها بر مغز تولید شدند. این روزها آن ها را به عنوان بخور گیاهی به بازار عرضه می کنند.

محرک های مصنوعی

محرک های مصنوعی را کاتینون های مصنوعی یا مواد روانگردان جدید نیز می نامند. این داروها آثار مشابه داروهایی مانند کوکائین و آمفتامین ها را به دنبال دارد. آن ها همچنین ارزان تر هستند و گاهی اوقات به راحتی در دسترس هستند.

محرک های مصنوعی را می توان استنشاق کرد، تزریق کرد، بلعید یا دود کرد. 

آن ها به راحتی برای خرید در دسترس هستند. آن ها معمولاً به صورت پودر تولید می شوند و در کیسه های پلاستیکی کوچک یا بسته های فویل فروخته می شوند. تحقیقات نشان می دهد که نمک حمام، یکی از رایج ترین محرک های مصنوعی، ده برابر قوی تر از کوکائین است.