معضل اعتیاد به الکل

معضل اعتیاد به الکل
اعتیاد به الکل می تواند تمام جنبه های زندگی فرد مصرف کننده را تحت تأثیر قرار دهد. مصرف طولانی مدت الکل می تواند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند و تقریباً بر هر اندام بدن از جمله مغز تأثیر بگذارد. مشروب خوار همچنین می تواند به ثبات عاطفی، مالی، شغلی و توانایی فرد برای ایجاد و حفظ روابط رضایت بخش آسیب برساند. اعتیاد به الکل و مصرف الکل همچنین می تواند بر خانواده، دوستان و افرادی که با آن ها کار می کنید تأثیر بگذارد.

در عصر حاضر یکی از مشکلات جامعه خصوصاً جوانان گرایش به سمت مصرف انواع مختلف مشروبات الکلی است و متاسفانه در کشور ما هم برخی از افراد جامعه از هر قشر اجتماعی و گروه های مختلف به سمت مصرف انواع مشروبات الکلی روی آورده اند. کاهش سن مصرف الکل به بیست سال حاکی از تهدیدی است که پیامدهای خطرناک آن در حال فرا گیر شدن است. 

عوامل اعتیاد به الکل

فاکتورهای زیادی به تصمیم انسان جهت نوشیدن الکل و پیشرفت به سوی وابستگی به الکل اثر دارد. به عنوان مثال بعضی از جوانان به انگیزه کاهش تنش و افسردگی، الکل مصرف می کنند.

بسیاری از مردم راجع به الکل شناخت بسیار کمی دارند برای مثال از اثرات الکل بر بدن یا اصلاً آگاهی ندارند یا بسیار کم و ناچیز آگاهی دارند. یک سری اطلاعات غلط و غیر علمی و در واقع دقیقاً مخالف با دانش پزشکی در ذهن تقریباً تمام مصرف کنندگان مشروبات الکلی وجود دارد.

به عنوان مثال بسیاری تصور می کنند مشروبات الکلی به ویژه آب جو برای درمان شدن کلیه مفید است و یا بسیاری از مصرف کنندگان این ذهنیت را دارند که هر نوشیدنی و خوردنی مجاز که در کشورهای پیشرفته و پیشگام در علم طب، تولید و مصرف و یا صادر می شود دلیل بر بهداشتی و سالم بودن آن است.

با وجود این که مشروبات الکلی هم روی مغز اثر سوء دارد و هم بر حافظه، ولی متاسفانه در کشورهای پیشرفته غرب نوشیدنی های الکلی آزاد است و حتی بسیاری از پزشکان آن دیار نیز مشروبات الکلی مصرف می کنند. 

اثرات نوشیدن الکل

از عوارض مصرف نوشیدنی های الکلی روی مغز می توان به مشکل راه رفتن، اختلال دید، اختلال تکلم، کاهش سرعت واکنش و کاهش حافظه اشاره کرد. اختلال حافظه برای دوره هایی از زمان رخ می دهد که فرد زیاد الکل نوشیده است. در این اختلال شخص قادر نیست مطالب پنج تا ده دقیقه قبل را به یاد آورد. دوره هایی فراموشی ممکن است بسیار ناراحت کننده باشد چون ممکن است شخص بترسد که مبادا ندانسته به کسی آسیب رسانده یا ضمن مستی رفتارهای غیر عاقلانه نشان دهد. ولی از آن جا که سایر قوای هوشی این افراد به خوبی حفظ می شوند می توانند تکالیف پیچیده را انجام دهند به طوری که برای ناظر معمولی طبیعی به نظر می رسد.

معضل اعتیاد به الکل 

زوال عقلی در اثر نوشیدن الکل

زوال مخچه انسان به صورت حاد اغلب در الکلیسم ها، به دنبال یک دوره زیاده روی حاد در مصرف الکل رخ می دهد. زوال عقلی به تخریب حافظه بدون اختلال هوشیاری گفته می شود. به طور کلی زوال عقل اساساً بیماری سالمندان است.

اگر الکل به مقدار زیادی مصرف شود خطر بروز دو نوع سکته مغزی بالا می رود. یکی به نام سکته مغزی خونریزی کننده و دیگری سکته مغزی با کاهش اکسیژن می باشد.

آسیب های مغزی ناشی از نوشیدن الکل

آسیب مغزی ناشی از الکل می تواند به طور مستقیم یا غیر مستقیم به دلیل تغذیه نامناسب و یا عوارض نوشیدن الکل می باشد. سوء تغذیه سبب می شود که حدود هشتاد درصد الکلی ها دچار کمبود ویتامین B1 شوند و به همین علت نیز دچار سندرم فراموشی گردند.

طبق تحقیقات دانشمندان سوء مصرف الکل به طور متوسط حدود ده تا پانزده سال از طول عمر انسان می کاهد.