روان پریشی

روان پریشی
سایکوتیک یا اختلالات روان پریشی به حالاتی می گویند که فرد فاصله بین خیال و واقعیت را درک نکرده و دچار توهم های بصری و سمعی شود و معمولاً این افراد قدرت تصمیم گیری های مهم در زندگی روزمره خود را ندارند.

در واقع اختلال روان پریشی را نمی توان به عنوان یک بیماری تلقی کرد. این اختلال از سنین نوجوانانی یا جوانی در فرد شکل می گیرد و علت اصلی آن هنوز ناشناخته است.

عواملی مانند سوء سابقه مصرف مواد مخدر و  مواد روانگردان، آسیب های مغزی، سکته مغزی، اختلالات خواب، استرس های حاد و مزمن خانوادگی و عاطفی، شکست و یا حتی مصیبت های بزرگ می تواند در بروز این اختلال نقش بسزایی داشته باشد. گاهاً این اختلال همراه با توهم یا هذیان می باشد و همین امر سبب ترس و وحشت در اطرافیان می گردد.

متأسفانه افرادی که دچار اختلال روان پریشی می شوند بدلیل ناآگاهی اطرفیان و نداشتن اطلاعات کافی درباره این اختلال درک نمی شوند و همین امر مواجب منزوی شدن، افت تحصیلی، پائین آمدن کارایی شغلی، حس سوء ظن و بی مسئولیتی را در این دسته از افراد فراهم می کند. دوره عود این حالات می تواند از یک روز تا چند هفته متغییر باشد.

آگاهی داشتن ازعلائم و نشانه های هشدار دهنده این اختلال از سوی خانواده و نزدیکان می تواند به آنها کمک شایانی کرده و با راهنمایی و حمایت آنها برای تحت نظر قرار گرفتن روان پزشک کارآمد سختی این دوران را بر آنها آسان نماید.

دارو درمانی یکی از کارهایی است که در کلینیک روانشناسی و مشاوره دی انجام می شود. در این کلینیک با توجه به شرایط جسمانی و روانی و همچنین وخامت حال بیمار داروی متناسب با حال فرد تجویز داده می شود.

درمان روان پریشی

در برخی موارد بیمار با درمان های سرپایی و تجویز دارو توسط متخصص روانپزشکی مالجه می شود و در فواصل زمانی معین از وی خواسته می شود که جهت ویزیت روانپزشک مراجعه نماید.

در مواردی که بیماری در فرد مزمن شده و یا شدید باشد، بهتر است بیمار بستری شود تا از آسیب رساندن به خود و اطرافیان جلوگیری شده و تحت مراقبت های روانپزشکی قرار گیرد. در برخی موارد نیاز به دارودرمانی و جلسات مشاوره می باشد که این اقدامات متناسب با وضعیت بیمار توسط پزشک تجویز می شود.

روان پریشی

کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی با در اختیار داشتن کادر روانپزشکی، روانشناسی و پرستاری بصورت 24 ساعته آماده ارایه خدمات بستری شبانه روزی روانپزشکی به هموطنان عزیز می باشد.

بیماری هایی مانند اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی، افسردگی های مزمن و حتی افسردگی های پس از زایمان یا بروز اتفاقات ناگوار نیز جزء همین دسته قرار می گیرند.

دارو درمانی با داروهایی مانند دروپردیول، کلرپرومازین، پرومتازون و دیگر انواع داروهای درمان روان پریشی توسط پزشک و تحت نظر وی تجویز می گردد. البته لازم به ذکر است فقط صرف مصرف دارو به روند درمان کمک نمی کند و فردی که دچار اختلال روان پریشی است نیازمند به دریافت کمک و دوره های روان درمانی برای از بین بردن توهمات و اختلالات فکری خود هستند.

این افراد پس از گذراندن دوره های درمانی زیر نظر روانپزشک متخصص، همچنان نیازمند آن هستند که طبق برنامه های زمانی تحت نظر پزشک خود  قرار بگیرند تا از عود بیماری جلوگیری بعمل آید.

دارو درمانی، روان درمانی ( فردی، دسته جمعی، خانوادگی) و مراقبت های ویژه می تواند تأثیر بسزایی در روند بهبودی و سلامت جسم و روان فرد داشته باشد.

برخی از نشانه های اولیه بروز روان پریشی مربوط به بیماری دیگری هستند که در زیر به آن اشاره می کنیم:

  • تومورهای مغزی
  • بیماری آلزایمر
  • پارکینوسن
  • ایدز
  • صرع
  • سکته مغزی و آسیب ناشی از حادثه به مغز

اختلال روانپریشی

لازم به ذکر است که زنانی که سابقه اختلال روان پریشی دارند، پس از زایمان این اختلال در آنها عود می کند و به حالت ناخوشایندی سبب وخیم شدن حال آنها می گردد بنابراین مراجعه به پزشک برای این افراد به شدت توصیه می گردد.

کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی با بیش از 20 سال سابقه موفق، خدمات متنوعی در زمینه درمان اختلالات و بیماری های روانی به بیماران گرامی ارایه نماید. این کلینیک با در اختیار داشتن کادر پزشکی و پرستاری بصورت شبانه روزی آماده پذیرش بیمار در زمینه روانپزشکی و ترک اعتیاد می باشد.