گل

گل
گل ترکیبی از گیاه شاهدانه است که این روزها در ایران و سایر کشورها به سادگی کشت شده و مصرف می شود. گل و ماری جوانا رایج ترین ماده مخدر در جهان به شمار می آید. برخی از نام های دیگر این ماده مخدر، ماری جوانا، علف،جوانه، علف هرز،گیاه دارویی، گرس، وید و ... است.

این گیاه در واقع مصارف طبی و درمانی دارد ولی متاسفانه سالهاست که بعنوان ماده مخدر مصرف می شود. برخی افراد بر این باورند که مصرف گل و ماری جوانا اعتیادآور نیست و بخاطر گیاهی بودن این ترکیب ضرری برای بدن ندارد. آنان بر این باورند که مصرف گل فقط باعث شادی و سرخوش آنها می شود و اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهد و ضرری ندارد. این یک باور غلط در مورد اعتیاد است. ممکن است عوارض فیزیکی و جسمانی گل نسبت به سایر مواد مخدر کمتر باشد ولی عوارض و وابستگی ذهنی و روانی آن بسیار زیاد است.

مصرف گل باعث تحریک سیستم عصبی شده و به شدت باعث وابستگی فرد به این ماده می شود. مصرف این ماده به قدری خطرناک است که ممکن است با یک بار مصرف، باعث اعتیاد و میل فرد به مصرف دوباره آن شود زیرا بطور موقت باعث از کار افتادن بخش آرامبخشی مغز شده و جایگزین آن می شود. بنابراین با عدم مصرف آن، فرد دچار اضطراب، بیقراری، محشت زدگی، ترس و تپش قلب می شود.

متاسفانه این روزها تعداد افرادی که با این ماده اعتیاد دارند رو به افزایش است. گل و سیگار تقریباً روکش های یکسان دارند و جوانان حتی در مکان های عمومی از آن استفاده می کنند. در سالهای اخیر مصرف گل در بین دختران نیز افزایش یافته است و برخی خانواده ها به دلیل عدم آشنایی و آگاهی نسبت به این ماده مخدر خطرناک از اعتیاد فرزندشان بی اطلاع هستند.

در سالهای گذشته میزان اعتیاد زنان رشد داشته است و در حال حاضر حدود 12% معتادان را زنان تشکیل می دهند. مصرف گل به دلیل راحتی تهیه و استفاده و سهولت مصرف و ایجاد احساس شادی و سرخوشی در بین دختران کم سن و سال رواج یافته است. متاسفانه برخی از آنها آنها از عوارض این ماده مخدر بی اطلاعند و  بنا به پیشنهاد دوستان و برای خوش گذرانی اقدام به مصرف می کنند.

عوارض مصرف گل

وقتی اعتیاد از سنین پایین آغاز می شود احتمال مصرف سایر مواد روانگردان مانند شیشه وجود دارد. یکی از نکات مهم در پیشگیری از اعتیاد به گل نقش پر رنگ خانواده است. متاسفانه خیلی از خانواده ها هزینه های زیادی بابت کلاس های کمک آموزش و کنکور برای فرزندان خود می پردازند ولی اهمیتی به آموزش و پیشگیری در برابر مواد مخدر نمی دهند. بسیاری از نوجوانان مهارت "نه" گفتن را نیاموخته اند و با پیشنهاد دوستان به مصرف مواد مخدر روی آورده اند.

متاسفانه یک باور غلط دیگر در مورد مصرف گل و مواد مخدر وجود دارد که مصرف مواد باعث کاهش وزن و داشتن اندامی موزون می شود. در برخی آرایشگاه ها و مراکز زیبایی برای کاهش وزن به جوانان و مخصوصاً دختران جوان مصرف مواد مخدر توصیه می شود.

طرز مصرف گل:

این ماده مخدر معمولاً بصورت سیگارهای دست پیچ یا رول استفاده می شود. این سیگار به آرامی می سوزد و دود زیادی دارد. بوی تند آن به سادگی قابل تشخیص است. مصرف گل به سایر روشها نیز ممکن است به این شکل که آن را در کیک و شیرینی جات میپزند و مصرف می کنند.

تاثیر مصرف گل بر بدن:

گل جزو مواد مخدر توهم زاست و مصرف آن باعث ایجاد توهم در فرد مصرف کننده می شود. فرد مصرف کننده نمی تواند فاصله و مسافت را شناسایی کند و بعد از مصرف احساس خوشحالی و سرخوشی زیاد دارد.

مصرف گل باعث ایجاد اختلال در حافظه کوتاه مدت و بلند مدت می شود و در صورت مصرف طولانی باعث کاهش بازدهی مغز و حافظه می شود. معمولاً فرد مصرف کننده چند دقیقه پس از مصرف به شدت احساس شادی می کند ولی پس از از بین رفتن اثر مواد، دچار بیقراری، پرخاشگری، اضطراب، افسردگی گوشه گیری می شود.

مصرف گل باعث آسیب به سلول های مغز و اختلال عملکرد عصبی روانی می شود و مصرف آن در سنین پایین باعث جلوگیری از رشد بافت مغز می شود. استعمال گل اثرات بسیار مخربی بر ریه و دستگاه تنفس می گذارد و باعث بالا رفتن ضربان قلب و در نتیجه فشار خون می شود.

فرد مصرف کننده بعد از مصرف به شدت گرسنه و تشنه می شود و می بایست مقدار زیادی غذا و آب بنوشد.

ترک گل

آیا مصرف گل اعتیادآور است؟

ممکن است عوارض جسمی مصرف گل نسبت به سایر مواد مخدر مانند شیشه و کوکائین کمتر باشد ولی مصرف آن باعث ایجاد وابستگی شدید روحی روانی می شود و فرد مصرف کننده برای مصرف دوباره آن وسوسه می شود. در اکثر موارد فرد مصرف کننده توانایی ترک ماده را ندارد و 90% اقدامات برای ترک از جانب اعضای خانواده و دوستان فرد مصرف کننده آغاز می شود.

متاسفانه برخی افراد سودجو با دستگاری ژنتیکی ماریجوانا میزان ماده مخدر آنرا تا 8 برابر افزایش داده اند. این نوع ماری جوانا به "مدیکال ماریجوانا" معروف است و مصرف آن به شدت وابستگی ایجاد می کند و ترک عوارض روحی روانی آن بسیار سخت و زمانبر است.

ترک گل:

روش ها و نحوه ی ترک گل برای هر شخص منحصر به فرد است و با توجه به میزان مصرف، مدت مصرف، وضعیت جسمانی و روانی فرد متفاوت است. به دلیل تاثیر این ماده مخدر بر روی روح و روان فرد، برای ترک آن می بایست فرد تحت نظر متخصص روانپزشک و روانشناس قرار گیرد و بخش اعظم ترک گل به کار کردن روی ذهن و روان فرد مصرف کننده می پردازد.

برای ترک گل، فرد مصرف کننده می بایست از اراده قوی برخوردار باشد و پس از اینکه برای ترک تصمیم گرفت ذهن خود را به کارهای مختلف مشغول کند. با داشتن اراده قوی و مراقبت های ویژه توسط روانپزشک و مشاور می توان مصرف گل را کنار گذاشت. در برخی موارد بنا به دستور پزشک مصرف دارو جهت آسیب های مغزی ایجاد شده و بستری نیز بکار گرفته می شود.

با توجه به آسیب های روانی که مصرف گل به فرد وارد می کند، معمولاً فرد مصرف کننده به اختلالات روانی دیگر مانند افسردگی و اضطراب مفرط دچار می شود و می بایست طی جلسات روانشناسی و روان درمانی به بررسی و درمان این بیماری ها نیز پرداخته شود.

ما در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی با سالها تجربه در زمینه ترک انواع مواد مخدر و برخورداری از تیم پزشکی متخصص و باتجربه در زمینه روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره آماده ارایه خدمات ترک گل و کمک به عزیزان برای قطع مصرف این ماده مخدر هستیم.

جهت تعیین وقت مشاوره با همکاران ما تماس بگیرید.