نوشابه های انرژی زا

نوشابه های انرژی زا
نوشابه‌های انرژی‌زا از منظر روان‌شناختی می‌توانند اعتیادآور باشند. برخی از افراد ممکن است احساس کنند که نمی توانند وظایف روزانه خود را بدون نوشیدنی های انرژی زا به خوبی انجام دهند، که منجر به وابستگی می شود. عوامل مختلفی در ایجاد وابستگی به نوشیدنی های انرژی زا نقش دارند و این عوامل در افراد مختلف متفاوت است. ترک نوشیدنی های انرژی زا جنبه ذهنی زیادی دارد.

نوشابه های انرژی زا نوشیدنی های محبوبی هستند که برای بهبود انرژی، هوشیاری و تمرکز به کار می روند. آن ها حاوی موادی هستند که هدفشان تقویت این جنبه های ذهنی و فیزیکی است، مانند کافئین، قند، ویتامین های گروهB، عصاره های گیاهی و مشتقات اسید آمینه.

نوشابه ‌های انرژی‌زا در حالی که می‌توانند فوایدی داشته باشند، نگرانی‌های مرتبط با سلامتی مرتبط با مقادیر بیش از حد کافئین و قند و همچنین محتوای شیرین‌کننده‌های مصنوعی دارند. یکی از این نگرانی های کلیدی اعتیاد و وابستگی است.

اعتیاد به نوشابه های انرژی زا چیست

اعتیاد یک وضعیت روانی است که شامل تمایل مداوم به مصرف یک ماده مخدر یا انجام یک رفتار، علیرغم پیامدهای منفی آن است. اگر چه ممکن است به اندازه اعتیاد به مواد مخدر مضر به نظر نرسند، اما اعتیاد به مواد غذایی، مانند اعتیاد به نوشابه های انرژی زا، شباهت های رفتاری زیادی دارد.

چیزی که می تواند نوشابه های انرژی زا را برای برخی افراد اعتیاد آور کند این است که آن ها حاوی چندین ماده بالقوه ایجاد عادت مانند کافئین و همچنین شکر یا شیرین کننده های مصنوعی هستند.

هیچ تعریف رسمی برای اعتیاد به نوشابه های انرژی زا وجود ندارد، با این حال، نوشیدن مقادیر بیش از حد نوشابه های انرژی زا بدون این که بتوانید میزان مصرف خود را کنترل کنید، تعریف می شود.

نشانه های اعتیاد به نوشابه های انرژی زا

اعتیاد به نوشابه های انرژی زا می تواند شامل علائم اعتیادآوری باشد که با عملکرد مغز و سیستم عصبی مرتبط است. 

میل شدید به نوشیدن

تصویر ذهنی از نوشیدن نوشابه های انرژی زا

ناتوانی در کنترل مصرف نوشیدنی انرژی زا

یکی دیگر از علائم این است که هنگام پرهیز از نوشابه های انرژی زا، علائم ترک اعتیاد مانند سردرد، تحریک پذیری، خستگی و خلق افسرده را تجربه کنید. 

نوشابه های انرژی زا

اثرات جانبی مصرف نوشابه های انرژی زا

اعتیاد به نوشیدنی های انرژی زا می تواند عوارض جانبی منفی دیگری نیز داشته باشد. برای شروع، نوشیدنی های انرژی زا، اسیدی هستند و مصرف مکرر آن ها می تواند به مرور زمان دندان های شما را تغییر رنگ داده و مینای دندان شما را فرسوده کند و شما را بیشتر مستعد مشکلات دندانی کند.   

علاوه بر این، مصرف مکرر نوشیدنی انرژی زا ممکن است باعث افزایش وزن شود.

مطالعات همچنین مصرف مکرر نوشیدنی های انرژی زا و نوشیدنی های شیرین شده با قند را با مشکلات سلامتی مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و اختلالات کلیوی مرتبط دانسته اند. 

در حالی که گزینه‌های نوشیدنی انرژی‌زای بدون قند به دلیل محتوای قند و کالری کم، جذاب‌تر به نظر می‌رسند، اما همچنان حاوی همان مقدار کافئین هستند. همچنین شیرین کننده های مصنوعی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک مرتبط هستند.

جدای از مشکلات سلامتی، خرید منظم نوشابه های انرژی زا می تواند بر امور مالی شما تأثیر بگذارد. خرید روزانه یک، دو یا چند نوشیدنی انرژی زا می تواند به اندازه اعتیاد به سیگار هزینه داشته باشد.  

اعتیاد به انرژی چیست

اعتیاد به انرژی شامل نوشیدن مقادیر بیش از حد این نوشیدنی ها بدون این که بتوانید میزان مصرف خود را تعدیل کنید، است. ممکن است با علائم اعتیاد آور مشابه علائم اعتیاد به مواد مخدر مشخص شود و با مسائل مختلف سلامتی مرتبط است. 

اعتیاد به نوشابه های انرژی زا چگونه اتفاق می افتد

اعتیاد به نوشیدنی های انرژی زا می تواند به تدریج یا به سرعت رخ دهد. عوامل متعددی در تعیین چگونگی ایجاد اعتیاد نقش دارند، از جمله سابقه شخصی و خانوادگی شما و همچنین ترکیب شیمیایی مغز شما.

مشکل نوشابه‌های انرژی‌زا، به‌ویژه نوشیدنی‌های سرشار از کافئین و شکر، این است که می‌توانند باعث شوند مغز شما مقادیر بیشتری دوپامین (هورمون احساس خوب) ترشح کند.

با این حال، نقطه ضعف این است که هر چه بیشتر نوشابه های انرژی زا مصرف کنید، لذت کمتری از پاسخ دوپامین را تجربه می کنید، این می تواند شما را به مصرف مقادیر فزاینده ای برای ادامه تجربه پاسخ دوپامین سوق دهد که منجر به وابستگی می شود.