مورفین

مورفین
مورفین یک اپیوئید قوی است که ماده اصلی آن از عصاره خشخاش بدست می آید.
مورفین یک ماده مخدر بسیار قوی است که با تاثیراتی که بر سیستم عصبی مرکزی می گذارد باعث ایجاد خاصیت ضد درد می شود.
مورفین بیشتر مصارف پزشکی دارد و برای کاهش دردهای متوسط و شدید و دردهای مزمن استفاده می شود.

مورفین در روش آزمایشگاهی به شکل پودر سفید یا کرمی رنگ از تریاک بدست می آید و در روش های غیراصولی و تجربی به رنگ زرد و قهوه ای حاصل می شود. معمولاً در بازار بصورت  آمپول های 10 و 20 گرمی موجود می باشد و شدیداً اعتیادآور است و مصرف مداوم آن باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد می شود.

تزریق ده تا پانزده میلی گرمی مورفین باعث ایجاد علائمی نظیر خواب آلودگی، کندی تنفسی، تنگی مردمک ها، تسکین درد، بالا بردن آستانه درد، تغییر واکنش به تجربه دردناک، تضعیف مرکز تنفسی (علت مرگ با مورفین) می شود.

موارد تجویز مورفین :

  • بعنوان داروی ضد درد
  • دردهای مزمن شدید
  • درد ناشی از جراحت های شدید
  • برای کنترل دردهای بعد از عمل جراحی
  • کنترل درد سنگ کلیه

مرفین به سرعت جذب بدن می شود. بطوریکه حدود 30 دقیقه پس از تزریق زیر جلدی 60% آن جذب بدن می شود. با توجه به قدرت بالای مرفین، این دارو در اکثر کشورها به هیچ وجه استفاده و تجویز نمی شود. حتی اگر بیمار از درد بسیار شدیدی رنج ببرد و نیاز شدیدی به مسکن داشته باشد. دلیل عدم استفاده این کشورها عوارض بسیار بالا و ایجاد وابستگی شدید این دارو در فرد بیمار می باشد.

تاثیر مورفین بر بدن:

مرفین با تغییراتی که در سیستم عصبی مغز ایجاد می کند باعث ایجاد تغییرات در سطوح مختلفی می شود. مصرف مورفین باعث توقف و کم شدن تاثیر درد بر سیستم عصبی بدن فرد مصرف کننده می شود. مصرف آن باعث ایجاد علائمی نظیر آرامش، خواب آلودگی، پایین آمدن حرارت بدن، تسکین درد و ... می شود.

ترک اعتیاد به مرفین

اثرات روانی مصرف مرفین:

با توجه به تغییراتی که مرفین در سیستم عصبی مرکزی بوجود می آورد، باعث ایجاد حالات روحی مختلفی می شود. مصرف مرفین باعث کم شدن هوشیاری و عدم توانایی در فکر کردن و تصمیم گیری می شود. مصرف مورفین باعث چرت زدن، عدم تمرکز، اختلال در تفکر، کاهش بینایی، تنبلی، اختلالات تنفسی، کاهش فشار خون و عروق در مغز، تکرر ادرار، تعریق و ایجاد اختلال در هورمون های جنسی می شود.

ترک مورفین:

مورفین در دسته مواد افیونی قرار می گیرد و با توجه به خاصیت اپیوئیدی، به سرعت باعث ایجاد وابستگی و نشانه های اعتیاد می شود.برخی افراد ممکن است بر اثر سوء مصرف مورفین به این ماده معتاد شوند ولی مواردی هم وجود دارد که اعتیاد بر اثر مصرف درمانی مداوم بوجود آمده باشد.
برخی از علائم مصرف نکردن و وابستگی به مورفین عبارتند از:

  • تعریق زیاد
  • درد مفاصل و عضلات
  • استفراغ و حالت تهوع
  • اختلال خواب
  • افزایش ضربان قلب
  • آبریزش بینی

با توجه به تاثیرات جسمی و روانی مختلفی که مرفین بر فرد مصرف کننده می گذارد، ترک مرفین نیاز به بستری دارد و می بایست تحت نظر پزشک متخصص، روانشناس و مشاور و ... انجام گیرد.

ترک مورفین در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی تحت نظر دکتر شهرام حسام بختیاری و تیم پزشکی و پرستاری انجام می پذیرد و پس از درمان اعتیاد، با جلسات رواندرمانی و مشاوره فردی و گروهی از عود بیماری اعتیاد و بازگشت فرد به سمت مواد مخدر جلوگیری بعمل می آید.

جهت مشاوره رایگان در مورد ترک مورفین با ما در تماس باشید.