وابستگی به نیکوتین

وابستگی به نیکوتین
نیکوتین باعث ایجاد لذت و کاهش استرس و اضطراب می شود. سیگاری ها از آن برای تعدیل سطح برانگیختگی و کنترل خلق و خو استفاده می کنند. سیگار باعث بهبود تمرکز، زمان واکنش و انجام برخی وظایف می شود. رهایی از علائم ترک نیکوتین احتمالاً دلیل اصلی این افزایش عملکرد و خلق و خوی افزایش یافته است. ترک سیگار باعث بروز علائم ترک می شود، تحریک پذیری، خلق افسرده، بی قراری و اضطراب.

وابستگی به نیکوتین زمانی رخ می دهد که به نیکوتین نیاز دارید و نمی توانید مصرف آن را متوقف کنید. نیکوتین ماده شیمیایی موجود در تنباکو است که ترک آن را سخت می کند. نیکوتین اثرات خوشایندی در مغز شما ایجاد می کند، اما این اثرات موقتی هستند، پس به سراغ سیگار دیگری می روید.

هر چه بیشتر دخانیات مصرف کنید، به نیکوتین بیشتری نیاز دارید تا احساس خوبی داشته باشید. وقتی سعی می کنید متوقف شوید، تغییرات روحی و جسمی ناخوشایندی را تجربه می کنید. این ها علائم ترک نیکوتین هستند.

صرف نظر از مدت زمانی که سیگار کشیده اید، ترک آن می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. آسان نیست اما می توانید وابستگی خود را به نیکوتین از بین ببرید. درمان های مؤثر زیادی برای ترک نیکوتین در دسترس هستند. 

برای برخی افراد، استفاده از هر مقدار تنباکو می تواند به سرعت منجر به وابستگی به نیکوتین شود.

گیرنده های نیکوتینی استیل کولین

استنشاق دود سیگار باعث تقطیر نیکوتین از تنباکو در سیگار می شود. ذرات دود نیکوتین را به ریه ها منتقل می کند و در آن جا به سرعت در گردش خون وریدی ریوی جذب می شود. نیکوتین سپس وارد گردش خون شریانی می شود و به سرعت از ریه ها به مغز حرکت می کند، جایی که به گیرنده های کولینرژیک نیکوتین متصل می شود.

علائم وابستگی به نیکوتین

شما نمی توانید مصرف دخانیات را ترک کنید. شما یک یا چند تلاش جدی، اما ناموفق برای ترک نیکوتین انجام داده اید.

هنگامی که می خواهید آن را متوقف کنید، علائم ترک را دارید. تلاش شما برای ترک نیکوتین باعث ایجاد علائم فیزیکی و مرتبط با خلق و خو شده است، مانند هوس شدید، اضطراب، تحریک پذیری، بی قراری، مشکل در تمرکز، افسردگی، ناامیدی، عصبانیت، افزایش اشتها، بی خوابی، یبوست یا اسهال. 

با وجود مشکلات سلامتی به سیگار کشیدن ادامه می دهید. حتی اگر در ریه ها یا قلب خود دچار مشکلات سلامتی شده اید، نتوانسته اید مصرف آن ترک کنید.  

فعالیت های اجتماعی را کنار می گذارید. ممکن است از رفتن به رستوران های بدون مجوز کشیدن سیگار خودداری کنید یا از معاشرت با خانواده یا دوستان خودداری کنید زیرا در این شرایط نمی توانید سیگار بکشید.

وابستگی به نیکوتین

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر سعی کرده اید سیگار را ترک کنید اما نتوانسته اید برای همیشه آن را ترک کنید، تنها نیستید. بیشتر سیگاری ها قبل از این که به ترک سیگار پایدار و طولانی مدت دست یابند، تلاش های زیادی برای ترک سیگار انجام می دهند. 

ترک نیکوتین

اگر از یک برنامه درمانی پیروی کنید که هم جنبه های فیزیکی و هم جنبه های رفتاری وابستگی به نیکوتین را مورد توجه قرار می دهد، احتمال این که بتوانید نیکوتین را برای همیشه ترک کنید بسیار زیاد است. استفاده از داروها و کار با مشاوری که مخصوصاً برای کمک به افرادی رای ترک سیگار آموزش دیده است به طور قابل توجهی شانس موفقیت شما را افزایش می دهد. از تیم مراقبت های بهداشتی خود بخواهید که به شما کمک کنند تا یک برنامه درمانی را تهیه کنید که برای شما مفید باشد یا به شما توصیه کنند که از کجا برای ترک سیگار کمک بگیرید.