مراحل ترک سیگار

مراحل ترک سیگار
دلایلی که بعضی از مراکز ترک اعتیاد از کمک به ترک سیگار اجتناب می کنند عبارتند از محدودیت زمانی، فقدان تخصص، نداشتن انگیزه های مالی، احترام به حریم خصوصی افراد سیگاری، ترس از این که با پیام منفی ممکن است مشتریان خود را از دست بدهد، بدبینی زیرا اکثر سیگاری ها قادر به ترک نیستند، پرسنل و پزشکان در آن مراکز سیگاری هستند.

ترک اصولی سیگار

درمان ترک سیگار شامل سه مرحله آماده سازی، مداخله و نگهداری است. هدف آماده سازی افزایش انگیزه افراد سیگاری برای ترک سیگار و ایجاد اعتماد به نفس و موفقیت اوست. مداخله می‌تواند به هر شکلی (یا ترکیبی از آن ها) برای کمک به افراد سیگاری در رسیدن به پرهیز باشد. حفظ، از جمله حمایت، راهبردهای مقابله و رفتارهای جایگزین، برای پرهیز دائمی و پیشگیری از عود اعتیاد ضروری است.

اگر چه اکثر افراد سیگاری که مصرف سیگار را با موفقیت ترک می کنند این کار را به تنهایی انجام نمی دهند، اما تعداد بسیار کمی از آن ها در مقطعی از تاریخچه سیگار کشیدن خود از برنامه های ترک سیگار به تنهایی استفاده می کنند که غالباً با شکست مواجه می شوند. 

روش های مختلف ترک سیگار

علاوه بر این، بسیاری از افراد در تصمیم گیری برای ترک سیگار به توصیه یک پزشک متخصص عمل می کنند. برخی نیز با استفاده از محصولات ترک سیگار اقدام به ترک آن می نمایند. برخی دیگر از کمپین های رسانه های جمعی یا برنامه های اجتماعی کمک می گیرند. مشاوره های روانشناسی، مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد، استراتژی های جایگزین نیکوتین، هیپنوتیزم، طب سوزنی و برنامه های رفتاری از دیگر روش هایی است که افراد سیگاری برای ترک این عادت استفاده می کنند.

مراحل ترک سیگار

برنامه های ترک اعتیاد به سیگار

برنامه هایی که شامل درمان های متعدد ترک اعتیاد هستند نسبت به مداخلات منفرد موفق تر هستند. مقرون به صرفه ترین استراتژی برای ترک سیگار برای اکثر سیگاری ها خود مراقبتی است که شامل ترک خود به خود می شود و همچنین ممکن است شامل اقدام به توصیه پزشک یا استفاده از کمکی مانند راهنمای ترک سیگار باشد. سیگاری‌های سنگین‌تر و معتادتر، پس از چندین بار تلاش برای ترک سیگار، بیشتر به دنبال برنامه‌های رسمی هستند.

بسیاری از افراد می توانند سیگار را ترک کنند، اما ترک سیگار نیاز به نگهداری، حمایت و تکنیک های اضافی مانند پیشگیری از عود دارد. پزشکان متخصص می توانند کمک های مهمی به بیماران سیگاری خود ارائه دهند. پزشکان همچنین نقش مهمی در تهیه محصولات جایگزین نیکوتین مانند آدامس نیکوتین یا چسب های نیکوتین دارند. این محصولات به ویژه برای سیگاری هایی که شواهدی از اعتیاد فیزیولوژیکی قوی به نیکوتین نشان می دهند مفید است. 

تغییر نگرش نسبت به مضرات سیگار

نگرش نسبت به سیگار به طور چشمگیری تغییر کرده است. در دهه های گذشته کمتر از پنجاه درصد از افراد معتقد بودند که کشیدن سیگار باعث سرطان ریه می شود اما در سال های اخیر این آمار به نود و دو درصد افزایش یافته است. اکثریت مردم از سیاست های محدود کردن سیگار در اماکن عمومی و کارگاه ها حمایت می کنند. بیش از هفتاد درصد افراد سیگاری مایل به ترک سیگار هستند. با افزایش دانش خود در مورد روش های ترک سیگار، متخصصان می توانند اکثریت بزرگی از سیگاری هایی را که می خواهند ترک کنند، حمایت و تشویق کنند.

با بیمار سیگاری چه کنیم

علیرغم این واقعیت که سیگار همچنان مهم ترین علت قابل پیشگیری مرگ و ناتوانی است، اکثر مراکز ترک اعتیاد در کمک به ترک سیگار ضعیف عمل می کنند. از هفتاد درصد افراد سیگاری که مایل به ترک سیگار هستند، تنها بخش کوچکی می توانند به تنهایی این کار را انجام دهند زیرا نیکوتین بسیار اعتیادآور است. یک سوم تا نیمی از افراد سیگاری زودتر از موعد می میرند.