روش های ترک اعتیاد

روش های ترک اعتیاد
امروزه روش های مختلفی برای تک اعتیاد از طرف کلینیک های ترک اعتیاد، کمپ های ترک اعتیاد، افراد معتادی که ترک کرده اند و... به سایر افراد پیشنهاد می شود.
برخی از این روش ها علمی و اصولی هستند و به درمان واقعی بیماری اعتیاد منجر می شود و برخی دیگر بصورت موقتی بوده یا باعث صدمه دیدن فرد مصرف کننده می گردد.

ترک اعتیاد به مواد مخدر به روند درمان روانی یا پزشکی اعتیاد به مواد مخدر مانند تریاک، هروئین، کوکائین، برخی دارو ها و غیره اطلاق می شود.

بنا بر تعریف اداره ی خدمات مواد مخدر و بهداشت روانی آمریکا در سال 2010 میلادی، که بر اساس تجربیات کسانی که خود را از چنگال اعتیاد رها کرده اند بنا شده است، تعریف ترک اعتیاد (بهبودی از اعتیاد) به این شرح است:

(بهبودی یک فرایند تغییر است که از طریق آن افراد برای به دست آوردن سلامت و رفاه و آسایش خود و به دست گرفتن اختیار زندگی تلاش کرده و سعی می کنند تا همه ی امکانات و قابلیت های بالقوه خود را مجددا به دست آورند.)

در هر صورت 3 روش متداول ترک اعتیاد و درمان وجود دارد و لازمه ی اولیه ی آنها، خواستن، اراده، ایمان و کمک عاطفی خانواده می باشد :

1) روش ترک اعتیاد با قطع سریع مصرف مواد مخدر بدون استفاده از دارو (روش یابویی)

2) روش ترک اعتیاد با قطع سریع مصرف مواد مخدر و استفاده از دارو

3) روش ترک اعتیاد سنتی با کاهش تدریجی مصرف مواد مخدر

ترک اعتیاد با روش اول :

در این روش ترک اعتیاد، بیمار به یک باره مصرف مواد را قطع می کند بدون آنکه دارو یا ترکیبی را جایگزین مصرف مواد بکند.

به این روش ترک اعتیاد، سقوط آزاد یا ترک یابویی گفته می شود.

که در واقع تحمل عوارض و درد ناشی از قطع سریع مواد به حدی است که قدرت و توان حیوانی چون یابو را طلب می کند اما بهتر است که به جای این اصطلاح نامانوس، از واژه ترک سقوط آزاد استفاده شود.

در این روش ترک اعتیاد به علت قطع مصرف مواد، مرحله عکس العمل های آشکار که یک تا دو هفته طول می کشد بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود اما شدنی نیست و کسانی هستند که این عوارض را تحمل می کنند. بزرگترین عیب این روش این است که یک شوک مخرب جسمی و روحی به بیمار وارد می گردد.

روش های ترک اعتیاد

 ترک اعتیاد به روش دوم :

این روش ترک اعتیاد (شبیه سقوط آزاد) است. بدین ترتیب که پس از قطع فوری مصرف مواد مخدر و در طول یک هفته اول، برای کاهش عوارض و درد های بیمار، از دارو  استفاده می شود.

این همان روش رایج بین المللی از جمله در ایران و همچنین آگهی های ترک اعتیاد است.

به دلیل نادیده گرفتن زمان بازسازی سیستم های تولید مواد شبه افیونی در بدن به این روش فرق چندانی با سقوط آزاد و عوارض حاصل از آن ندارد.

ترک اعتیاد با روش سوم :

سومین روش ترک اعتیاد، کاهش تدریجی مصرف مواد است که به آن (ترک سنتی) گفته می شود و از زمان های قدیم تا کنون مرسوم بوده است.

در ترک سنتی، هرروز مقداری از مصرف مواد مخدر کم می شود تا به تدریج به صفر برسد. به عنوان مثال مقداری تریاک با شیره را در ظرف آبی حل کرده و سپس به جای مصرف مواد، روزانه چند پیمانه مشخص از این شربت می خورند و به جای مقدار خورده شده آب می ریزند تا شربت رقیق تر شود.

باید به این نکته ی اساسی توجه ویژه کرد که اهمیت ترک اعتیاد و گسترش روز به روز افراد مبتلا، شرایطی به وجود آورده تا عده ای سودجو بنگاه اقتصادی ترک اعتیاد به راه بیندازند و هر روز با ابتکار تازه ای سعی در جلب رضایت مشتریانش بکنند.

درمان اعتیاد

روش پیشنهادی برای ترک اعتیاد روش طولانی مدت است و با حداقل ضایعات جسمی و روانی که بیمار را به سمت ترک دائمی اعتیاد هدایت می کند به طوری که در انتهای پله ها ،خود بیمار عجله در دوره ترک دارد و نوعی دل زدگی نسبت به مواد مخدر پیدا می کند.

بهترین روش درمان اعتیاد، مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد معتبر و دارای مجوز از مراکز معتبر است. کلینیک ترک اعتیاد دی با بیش از 20 سال سابقه، به سرپرستی دکتر شهرام حسام بختیاری، با استفاده از روش های علمی و کادر درمانی متشکل از روانپزشک، روانشناس، پرستار و ... آماده ارایه خدمات شبانه روزی بستری و درمان اعتیاد به هموطنان عزیز می باشد.