داروهای ترک مصرف الکل

داروهای ترک مصرف الکل
به لطف سال ها تحقیق، پزشکان و متخصصان سلامت اکنون فهرست کاملی از گزینه ها برای درمان اختلالات مصرف الکل دارند. با تکیه بر این پیشرفت، دانشمندان به کار بر روی داروهای جدید ادامه می دهند و راه های جدیدی را برای بهبود اثربخشی، دسترسی، کیفیت و مقرون به صرفه بودن درمان برای افرادی که دارای اختلالات مصرف الکل هستند، کشف می کنند.

هنگامی که صحبت از اختلالات مصرف مواد مخدر می شود، بهبودی از اعتیاد به الکل می تواند به ویژه چالش برانگیز باشد. علاوه بر این، ترک الکل می تواند علائم شدیدی از جمله روان‌آشفتگی رعشه‌ای و تشنج را ایجاد کند.

در حالی که بهبودی از اختلال مصرف الکل می تواند دشوار باشد، این روند با درمان دارویی ترک اعتیاد به طور قابل توجهی آسان تر و ایمن تر می شود. دارو برای سوء مصرف الکل می تواند هوس را کاهش دهد و مصرف الکل را از بین ببرد. زمانی که درمان دارویی ترک اعتیاد در ترکیب با مشاوره و سایر روش‌های درمانی مبتنی بر شواهد استفاده می‌شود، می‌تواند به نتایج سالم‌تری برای مراجعین مبتلا به اختلالات مصرف الکل منجر شود.

برخی از داروهایی که بیشتر در درمان دارویی ترک اعتیاد برای اختلال مصرف الکل استفاده می شود، دی سولفیرام، نالترکسون و آکامپروسات هستند.

آنتابوس (دی سولفیرام)

آنتابوس (دی سولفیرام) اولین دارویی بود که برای درمان سوء مصرف الکل و وابستگی به الکل تأیید شد. هنگامی که فردی که دارو مصرف می کند الکل مصرف می کند، باعث ایجاد یک واکنش نامطلوب شدید می شود. اکثر افرادی که آن را مصرف می کنند پس از نوشیدن الکل استفراغ می کنند. این، به نوبه خود، تصور می شود که یک عامل بازدارنده برای نوشیدن الکل ایجاد می کند.

دی سولفیرام برای افرادی که قبلاً سم زدایی را انجام داده اند و در مراحل اولیه بهبودی هستند بسیار مؤثر است. دی سولفیرام که یک بار در روز به شکل قرص مصرف می شود، با ایجاد عوارض جانبی ناخوشایند در هنگام مصرف حتی مقادیر کمی الکل، افراد را از مصرف الکل باز می دارد.

داروهای ترک مصرف الکل

عوارض جانبی که با نوشیدن الکل بعد از مصرف دی سولفیرام ایجاد می شود

حالت تهوع

سردرد

درد قفسه سینه

استفراغ

دشواری در تنفس

این عوارض جانبی می توانند در عرض ده دقیقه پس از مصرف الکل ظاهر شوند و ممکن است برای یک ساعت یا بیشتر باقی بمانند. از آن جا که این عوارض جانبی می تواند ناراحت کننده یا حتی خطرناک باشد، برخی از مراکز درمانی ترجیح می دهند از این دارو برای درمان دارویی ترک اعتیاد استفاده نکنند.

نالترکسون

نالترکسون دارویی است که اثرات سرخوشی و احساس مسمومیت را که افراد پس از مصرف الکل تجربه می کنند را مسدود می کند. با گذشت زمان، این اثر کاهش یافته می تواند به افراد کمک کند تا الکل را از احساسات لذت بخش قبلی جدا کنند و متعهد ماندن به هوشیاری در بهبودی را آسان تر کند. این دارو بیشتر به صورت قرص و تزریقی تجویز می شود، مانند سایر داروهای مورد استفاده در درمان دارویی ترک اعتیاد، درمان نالترکسون زمانی بهترین نتیجه را دارد که با مشاوره و یک برنامه بهبودی جامع همراه باشد.

آکامپروسات

مانند دی سولفیرام و نالترکسون، آکامپروسات برای افرادی که قبلاً علائم اولیه ترک بهبودی را پشت سر گذاشته اند ایده آل است. درمان با این دارو معمولاً از روز پنجم پرهیز شروع می شود و در عرض پنج تا هشت روز به اثربخشی کامل خود می رسد. آکامپروسات به شکل قرص است و باید سه بار در روز مصرف شود.

نشان داده شده است که آکامپروسات هنگام استفاده همراه با یک برنامه جامع بهبودی، هوس را کاهش می دهد و شانس پرهیز در فرد را بهبود می بخشد. با این حال، علیرغم موفقیت آن، هنوز پاسخ روشنی برای این سوال وجود ندارد که آکامپروسات چگونه کار می کند.