ضرر اعتیاد برای بدن

افراد با شخصیت ضد اجتماعی بخش عمده ای از مجرمین و زندانیان را تشکیل می‌دهند. بررسی های آماری حتی تا ۷۵% زندانیان را در شمار مبتلایان به اختلال شخصیت ضد اجتماعی نشان داده است. تهیه کنندگان مواد مخدر و مشروبات الکلی، قاچاقچی ها و واسطه‌های پخش این مواد و شاید بخش عمده ای از فروشندگان جز و معتادان را این عده تشکیل می‌دهند.

هنگامی که انسان به مواد مخدر معتاد شد کوشش عضوها و دستگاه‌ها و حفظ تعادل طبیعی مشکل می‌گردد و این امر در دستگاه اعصاب مرکزی و محیطی او اثر تخدیری شدید می‌گذارد، به اندازه ای که قطع دارو به عدم تعادل طبیعی دستگاه عصبی و اختلال حاد آن منجر می‌گردد. در این باره پزشکان می‌گویند هنگامی که انسان معتاد می‌شود، نیکوتین، منوکسید کربن و … جذب شش ها و دهان معتاد می‌گردد. دستگاه اعصاب او برانگیخته می‌گردد. فشار خون بالا می‌رود نبض و ضربان او بیشتر می‌شود به اندازه ای که می‌توان لرزش دست و پای او را احساس کرد. دمای دست ها و پاها پایین می‌آید.

اعتیاد و سرطان

پژوهش هایی که روی ۳۷۰ نفر کارگر پنبه انجام گرفته است نشان می‌دهد که هیچ یک از افراد غیر معتاد دچار سرطان ریه نشده‌اند و کاملاً تندرست مانده اند، در صورتی که این بیماری کشنده در میان معتادین در اثر آمادگی و مساعد بودن زمینه پیش از حد انتظار شیوع داشته است و معتادین را گرفتار سرطان ریه و سایر بیماری های ششی ساخته است.

اعتیاد و خودکشی

در الکلی ها خودکشی وفور زیادی داشته و همچنین نسبت درصد الکلی ها در بین افرادی که خودکشی می‌کنند یا اراده به خودکشی دارند زیاد است. برخی از دانشمندان معتقدند که وابستگی شدید مواد مخدر و … ممکن است جانشین خودکشی باشد و در دوره رفع مسمومیت خطر خودکشی زیاد بوده و بسیاری از اشخاص را که قادر به ترک الکل و … نیستند می‌توان جز افسرده‌ها دانست. به طور کلی به نظر می‌رسد که علت های اجتماعی و روانی و زیست شناسی در برخی افراد منجر به خودکشی شده در برخی ایجاد بیماری روانی می‌کند و در برخی دیگر هر دو عارضه را به وجود می‌آورد. خودکشی و اعتیاد هر دو، دو رفتار به ظاهر گوناگون ولی اساساً مترادف و ناشی از عوامل و پویایی های تقریباً یکسان در محیط اجتماعی و روانی معتادین و افرادی است که خودکشی می‌کنند.

ضرر اعتیاد برای بدن

اختلال شخصیت و رفتارهای ضد اجتماعی

بخش بزرگی از پژوهشگران معتقدند که قست اعظم تهیه کنندگان و مبتلایان به مواد مخدر و الکل را افرادی باشخصیت‌های ضد اجتماعی و رفتارهای ضد اجتماعی تشکیل می‌دهند، که به اصطلاح پسیکوپات خوانده می‌شوند. اینان افرادی هستند که اصولاً به تکالیف اجتماعی بی توجهند. رفتارهای مورد قبول اجتماع را نمی پذیرند و بین رفتارهای آنان و رفتار شایع در اجتماع تفاوت های شدید وجود دارد و به این جهت به کرات دچار تضاد با جامعه می‌شوند. اینان خودخواه، بیرحم و بی مسئولیت هستند. ناگهان تصمیم می‌گیرند، و به شدت متجاوزند. دروغگو و غیر صمیمی هستند به دیگران محبت ندارند. از ایجاد روابط عاطفی معمولی با دیگران عاجزند. در مقابل محرومیت ها مقاومت کمی دارند. اغلب از دیگران شاکی هستند و دلایل به ظاهر منطقی برای رفتار خود ارائه می‌نمایند. در مقابل نتایج ناخوشایند اعمال خود احساس پشیمانی نداند. قدرت قضاوت آنان ضعیف است و از تجربیات خود و دیگران به ویژه در رابطه با قانون، پند نمی گیرند.

در سابقه این افراد تا قبل از سن ۱۵ سالگی حداقل سه مورد از رفتارهای زیر دیده می‌شود

۱- گریز از مدرسه

۲- اخراج از مدرسه

۳- بزهکاری

۴- فرار از خانه

۵- دروغگویی مداوم

۶- رفتارهای زود هنگام جنسی

۷- تجربه زود هنگام با سیگار و مشروبات الکلی یا مواد مخدر

۸- دزدی

۹- رفتارهای وحشیانه و خشونت آمیز

۱۰- دستاوردهای تحصیلی، پایین تر از آن چه که از هوش آن ها انتظار می‌رود

۱۱- نقض مداوم مقررات در خانه یا مدرسه

در زندگی اجتماعی و خانوادگی این افراد پس از ۱۵ سالگی نیز حداقل دو مورد از موارد زیر وجود دارد

۱ دستگیری سه بار یا بیشتر توسط مراجع قانونی

۲ طلاق و یا جدایی بدون طلاق از همسر بیش از دو بار

۳ خشونت بدنی و کتک کاری

۴ اعتیاد به الکل یا مواد مخدر و یا مسمومیت حاد با این مواد به طور مکرر

۵ عدم پرداخت قروض و سایر مسئولیت های مالی

۶ مسافرت از نقطه ای به نقطه دیگر بدون برنامه و بدون تدارک شغل